BWHA-625

Optimisticky, šťastně, vyrovnaně, uvolněně a zdravě: tak se cítí skuteční labužníci – tedy ti, co si jídlo umí důkladně vychutnávat – to je výsledek rakouské ankety „První rakouský barometr požitků“.

Podle profesora dr. Jürgena Königa z vídeňské univerzity existují tři typy strávníků: naprostí požitkáři, požitkáři skeptici a ti, kteří nejsou schopni si jídlo vychutnat. Ti první jedí, nač mají chuť, dbají na kvalitu a udělají si na každé jídlo čas, ať je to řízek, vepřová pečeně nebo zeleninová mísa. Požitkáři skeptici jedí sice řízek nebo vepřové také, ale požitek není ten pravý: mají špatné svědomí, že to není správná volba z hlediska zdravé výživy a množství kalorií. Vždyť chtěli zhubnout. Nebo si řízek ani neobjednají a dají si zeleninu, na kterou vůbec nemají chuť a sní ji bez radosti. Třetí skupina vůbec nemá na nic chuť, jí, protože je to životně nezbytné. A kdo jí nejzdravěji? Jednoznačně požitkář. Že požitek z jídla podporuje zdraví, dokazují biochemické reakce, které jsou měřitelné. Navíc bylo zjištěno, že skoro polovina požitkářů má normální váhu, zatímco v ostatních dvou skupinách to bylo max. po 38 procentech.

Požitkáři vítáni

Na dovolené si na jídlo udělá čas ovšem každý a i ti nejzarytější odloží disciplínu stranou a zvědavě vybírají mezi nabízenými specialitami. Kvalitní a lahodná strava je samozřejmou součástí filozofie hotelů skupiny Best Wellness Hotels Austria. Navíc je    z hlediska  zdravé výživy promyšlená a přesto splňuje i ty nejvyšší kulinářské nároky.

Best Wellness Hotels Austria mají zdraví a požitky hostů v popisu práce

Best Wellness Hotels Austria mají zdraví a požitky hostů v popisu práce

Motto hotelů zní: „Požitek ne odříkání“. Kulinářské požitky jsou radostným smyslovým zážitkem, který patří k relaxačnímu pobytu.  Takzvaný zelený bod označuje jídla, které jsou obzvláště lehká a mají nižší množství kalorií.

Mnohé hotely ze skupiny Best Wellness Hotels Austria dosahují již takové úrovně, že si jich všímají gastronomičtí experti. Kulinářský průvodce Gault Millau ocenil v minulém roce kuchařské umění osmi členských hotelů celkem 17 prestižními kuchařskými čepicemi a 126 body.

 

Příroda na talíři

Největší a nejdůležitější zařízení wellness je však nedotčená příroda. Její architekti? Sedláci, kteří nedělají kompromisy a skvěle s přírodou zacházejí. A to chutná.

Zodpovědný přístup k přírodě je důležitým základem všech kulinářských požitků. „Kdo má rád přírodu, ten jí projevuje respekt“ – pod tímto heslem je opatrnost a stálost v zacházení s potravinami stále důležitější. Šéfkuchaři nekompromisně vybírají jen takové suroviny, o kterých vědí, že jsou naprosto čerstvé a vysoce kvalitní a které pocházejí od sedláků z nejbližšího okolí. Dobře vědí, že základem každé kvalitní kuchyně jsou čerstvé a poctivě vypěstované plodiny. V hotelech pracují zkušení dietologové, kteří vědí, co si tělo žádá a potřebuje, a která jídla jsou zárukou nejen skvělých požitků, ale současně jsou zdrojem energie.

šéfkuchař v hotelu Theresa Stefan Egger

šéfkuchař v hotelu Theresa Stefan Egger

Best Wellness Hotels Austria přesvědčí i prvotřídními službami, stále kontrolovanou kvalitou a lukulskými zážitky. Jídla jsou podávána ve stylových alpských jizbách, vkusně zařízených restauracích nebo na prostorných terasách s dechberoucími výhledy na nádhernou alpskou přírodu. Všechny partnerské hotely nabízejí svým hostům výtečnou wellness stravu po celý den. Ať se vrátíte ze sjezdovek v jednu nebo v pět, stále je prostřeno a jídlo nahřáté. Vy si jen vybíráte a nosíte na stůl. Po aktivně stráveném dni na sjezdovkách chutná nejlíp. A pak můžete jen relaxovat v bazénech, saunách či vířivkách.

Na večerním jídelníčku i na bufetu najdete speciálně označené vitální pokrmy – tedy takové, které jsou lehké, nízkokalorické a přesto lahodné, které zvyšují radost z konzumace i u požitkářů skeptiků. Na milovníky vína čekají skvěle zásobené vinné sklípky.

www.bestwellnesshotels.cz