Reiters Supremehotel je prvotřídní pětihvězdičkový hotel v jižním Burgenlandu, nedaleko lázeňského střediska Bad Tatzmannsdorf. V bezprostřední blízkosti se nachází čtyřhvězdičkový hotel Reiters Finest Familyhotel pro rodiny s dětmi. Oba hotely jsou součástí velkého prázdninového resortu Reiters Reserve Südburgenland.
Že se v názvech hřišť i hotelů opakuje jedno jméno? Za vším stojí Karl J. Reiter, potomek rodiny, která už za císaře Franze Josefa provozovala zájezdní hostinec v tyrolském Achenkirchu a která proslula láskou k přírodě, ke koním a gastronomii.
Tyrolák s dlouhými vlasy připomíná zasloužilou rockovou hvězdu, ale vypadá nejméně o deset mladší, než by napověděl udávaný ročník narození 1949. Se zkušenostmi nasbíranými ve špičkových hotelech v Londýně, Paříži, Mnichově a v USA se podnikatel nejprve vrátil do Tyrolska, kde se ženou převzal rodinný hostinec a přistavěl k němu hotelový trakt a první wellness areál v Rakousku.
V roce 2004 mu v Bad Tatzmannsdorfu v jižním Burgenlandu padly do oka dva hotely, které byly na prodej Neváhal, koupil a k nim přidal obrovský pozemek, který neobklopuje nic jiného než příroda, a položil tak základ dnešního resortu Reiters Reserve Südburgenland, v srdci tiché a klidné přírody.
Reiters Supremehotel
Dnes se hotel prezentuje velkoryse koncipovaným lázeňským areálem na ploše osm tisíc metrů čtverečních a je v současné době největším soukromým lázeňským areálem v Evropě, sloužícím výlučně hotelovým hostům. Lázně využívající pramen o teplotě 33 °C, který vyvěrá z hloubky téměř 900 metrů. Areál je vybaven vnitřními i venkovními bazény, tělocvičnami, posilovnami a velkým areálem saun. Zkrátka jako zaděláno na požitkářské lenošení.
V hotelu pracují odborníci na ájurvédu, shiatsu, jógu a anti-aging a pravidelně se zde vyskytuje lékař, který doporučí odpovídající terapie.
Gastronomie
Není zrovna typické, aby velké resorty věnovaly gastronomie tak obrovskou pozornost, jako je tomu zde. Téma požitek je však pro Karla Reitera jedno z nejdůležitějších – a ten kulinářský v první řadě. Proto je tu celá řada restaurací, z nichž každá má těžiště jinde.
Die Traube
Restaurace à la Carte podává v první řadě místní speciality připravené ze surovin z bezprostředního okolí. Byla vyznamenána dvěma čepicemi podle GaultMillau. Tato restaurace je přístupná i pro labužníky, kteří nejsou právě hosty hotelu.
Restaurant Panorama
Restaurace pro hotelové hosty (kuchyně stejná jako Traube).
Birdie
Restaurace, kde se lze stravovat formou bufetu. Jídla jsou připravována v otevřené kuchyni přímo před očima hostů. Velká nabídka salátů i teplé zeleniny.
Bistro
Restaurace, která je součástí lázeňského areálu. Během dne se tu podávájí lehká jídla.
Dětská restaurace Büffeltränke
V dětském hotelu Avance se nachází vlastní dětská restaurace a rodinná restaurace.
Vlastní vinotéka
Velká pozornost je věnována výběru vína. V dětském hotelu je servis „all inclusive“, tedy v ceně pobytu jsou i veškeré nápoje. V hotelu Supreme si lze vybrat vína z velmi bohatého vinného lístku. V hotelové vinotéce lze rovněž vína zakoupit.
Fakta a hlavní údaje:
– hotelový areál o velikost 120 ha
– Reiters Supremehotel: 177 pokojů
– dětský hotel Reiters Finest Familyhotel: 169 pokojů a suit
– konferenční centrum v hotelu Supreme
– zdravotní centrum „Merkur Recreation“
– 140 000 noclehů ročně
– 350 zaměstnanců
– hoteliér Karl Reiter se stal v loňském roce hoteliérem roku a jeho resort byl vyhlášen nejlepším golfovým resortem roku 2011.